Ce spun alții?

Câteva persoane la a căror experiență a nașterii am contribuit…

Cristina a fost cea care a avut grijă de mintea mea și căreia îi voi fi etern recunoscătoare. A făcut-o atât de blând și rațional, încât să nu mă umfle râsul și să pot lua ce mi se potrivește și ce îmi folosește.

Miruna Ioani ( autoarea blogului Și Blondele Gândesc)

Miruna este o super mamă, super bloggerita din România pe www.siblondelegandesc.ro, unde scrie fain de tot despre tot ce o inspiră, în calitate de mamă, o blondă frumoasă și deșteaptă foc, stomatolog și familistă convinsă.

Este inițiatoare unei petiții de strângere de semnături care s-a soldat cu un proiect de lege pentru protecția mamelor care alăptează în România și combaterea discriminării pe această temă, implicându-se și în promovarea alăptării prin evenimente de talie națională cu invitați de seamă precum dr. Jack Newman, pediatru canadian, cel mai cunoscut expert și susținător al alăptării din lume.

Miruna a născut recent al doilea copil, o naștere naturală după cezariană, având o experiență despre care a spus că i-a „vindecat sufletul”.

A fost chiar așa de simplu cum povestesc. Mă bucur enorm că a împărtășit cu mine secretele unei nașteri ușoare. Cu siguranța aș fi născut și fără ea, dar nu la fel. Iți mulțumesc Cristina 🤗

Tereza, Timișoara

„Cu câteva săptămâni înainte de prima naștere trebuia sa merg la un curs unde urma sa învăț cât de importantă e respirația în travaliu și naștere dar nu am mai ajuns pentru că Matei s-a cam grăbit să ajungă și a fost o naștere grea din punctul ăsta de vedere. S-a rupt apa, am ajuns la spital și am născut după mai bine de 20 de ore. Eram panicată, respiram aiurea, simțeam că mor din cauza lipsei de oxigen, la propriu. Am născut. A trecut.

O știu pe Cristina de câțiva ani buni, dar nu știam exact cu ce se ocupă în prezent. Vorbind cu ea despre copii, din una în alta mi-a spus că mă poate ajuta ca a doua naștere să fie ușoară și relaxantă. Inițial mi s-a părut ciudat având în vedere că suntem la câteva sute de km distanța și nu înțelegeam cum mă poate ajuta… Mi-a trimis niște fișiere despre importanța respirației și despre multe alte lucruri foarte folositoare în travaliu si naștere implicit. Tot ce pot să spun e că a doua naștere a fost mult mai normală, mai ușoară.
M-am trezit dimineata și așteptam să facă soacră-mea clătitele cu nutella, mmm … dar după 30 de minute, jucându-mă cu Matei, am simțit că am o contracție, nu m-am panicat, am luat-o ca atare și așteptam să văd când apare următoarea, a fost după mai bine de 30 de minute. Totul ok. Dar imediat după a doua contracție am început să am contracții foarte apropiate, maxim 5 minute între ele, atunci am început să mă pregătesc, să mai verific geanta încă o dată, să fac duș, să mă îmbrac. În momentul în care am ieșit pe usă, contracțiile erau la distanță de 2 minute. Am ajuns la spital, am mai stat 1 ora și am născut. A fost chiar așa de simplu cum povestesc. Nimic complicat, asta pentru că de data asta am știut cum să gestionez situația, cum să-mi păstrez calmul de la început, cum să respir corect. Mă bucur enorm că Cristina a împărtășit cu mine secretele unei nașteri ușoare. Cu siguranța aș fi născut și fără ea, dar nu la fel. Contează foarte mult să ai un travaliu și o naștere ușoară din punct de vedere psihic.

Ce m-a ajutat pe mine foarte mult în travaliu? Să fiu relaxată, să nu mă gândesc la naștere în sine, să nu ma gândesc că poate dura 10h sau 10 minute, să nu mă gândesc că e dureros, ci pur și simplu să trăiesc momentul. Poate e ciudat, dar în momentul respectiv pe mine m-a ajutat faptul ca nu m-am gândit la nimic. Pur și simplu îmi ascultam respirația, atât. Nu ca să mă concentrez pe respirație, ci ascultam sunetul pe care il fac atunci când respir, calm și lent.

Iți mulțumesc Cristina 🤗.”

Mămicilor in devenire, aveți încredere în corpul vostru și da-ți-vă ocazia să aveți o experiență a nașterii minunată și fără dureri! Pentru că se poate!

Amelia, Baia Mare

„Mă consider o norocoasă. O întâmplare a făcut să mă întâlnesc cu Cristina și să-mi spună câteva cuvinte despre hypnobirthing. M-a făcut extrem de curioasă și după ce am început să citesc cartea Hypnobirthing, mi-a părut rău doar de faptul ca eram în saptamana 32 de sarcina și nu am aflat mai repede.

Cursul mi s-a potrivit ca o mănușă.
Am crezut în el și efectul a avut însemnătate.  Am fost la a 2-a naștere și cu toate că am mai trecut printr-o naștere naturală, gândul că urma să trec din nou nu era unul liniștitor.
Alungam mereu din mintea mea vizualizarea momentului.

Am citit cartea “HypnoBirthing”, m-am întâlnit cu Cristina de câteva ori, m-am documentat și singură, am ascultat afirmații pozitive hypnobirthing și am făcut exerciții de vizualizare.
Toate acestea m-au făcut sa văd nașterea sub altă formă. Am ajuns să îmi doresc să nasc și să cred că al meu corp o să colaboreze cu bebelușul, iar eu o să reușesc să dirijez momentul. Faptul că am fost informată m-a făcut să mă simt puternică și încrezătoare. Am realizat că nașterea e cel mai frumos moment din sarcină, e momentul în care bebelușul decide că a sosit timpul să ne întâlnim. Că e dreptul lui să îl lăsăm să decidă asta și că e minunat cum corpul nostru lucrează cu el ca totul să se întâmple natural, blând și în ritm propriu.  Și acum când mă gândesc că bebelușul mic din burtică știe să dea semn că e pregatit să vină pe lume, mi se pare extraordinar.

Eram în parc cu fetița și cu soțul meu când seara la 20:00 mi s-au rupt membranele. Am fost foarte entuziasmată. Eram 41+5 și așteptam cu nerăbdare momentul ca să nu ajung 2 zile mai târziu la inducere.
Am mers acasă, mi-am pregătit lucrurile, am făcut dus și am alăptat-o pe fetiță. Am luat un taxi și am mers la spital. Am ajuns acolo dilatată 4-5 cm. Am stat în salon cu lumina stinsă, mi-am dus cu mine eșarfa preferata pe care am mirosit-o în timpul valurilor, am vizualizat mental deschiderea uterului cu ajutorul unei panglici așa cum mi-a spus Cristina sa fac, am ascultat mereu (chiar și în sala de nastere și în momentul expulziei) un playlist cu muzică de relaxare și am controlat valurile prin respirație.
La 20:00 mi s-a rupt apa și la 22:45 m-am întâlnit pentru prima dată cu bebe.

Singurul lucru pe care l-aș schimba e faptul că am avut atât de mare încredere că pot gestiona ușor valurile, încât pe la 8-9 cm dilatație am acceptat puțină oxitocină. A fost o decizie proastă. S-a lăsat cu epiziotomie pentru că oxitocina a grăbit procesul și perineul nu a avut timp să se pregătească.

Cu toate acestea consider că am avut o naștere ideală, că acum percepția mea e alta vis-a-vis de naștere. Am realizat că frica doar îngreunează travaliul și lipsa ei eliberează corpul ca acesta să își poată face treaba ca nașterea să fie o experiență minunată.

Sunt foarte recunoscătoare că astrele s-au aranjat în așa fel încât sa îmi arate:

  • Cât de multă forță iese dintr-o femeie în timpul travaliului;
  • Cât de puternică te simți după ce totul s-a terminat și cum sentimentul acesta îți dă siguranță mult timp după aceea că nimic nu te mai poate doborî;
  • Că am reușit sa văd în spatele valurilor/contracțiilor cum uterul lucrează pe diagonala și verticală ca să coboare copilul;
  • Că am reușit să îmi controlez contracțiile prin respiratie în așa fel încât să nu le simt dureroase. Uneori îmi ieșea bine alteori mai puțin bine.

Iar Cristinei ii mulțumesc pentru ajutor, pentru că mereu a fost acolo cu sfaturi și recomandări, pentru că am vorbit cu ea în timpul travaliului și a știut cum să mă încurajeze și pentru că și acum, după nastere, încă mai vorbim și mă ajuta cu sfaturi, să gestionez zilele mai puțin bune cu 2 copilași mici acasă.

Mămicilor in devenire, aveți încredere în corpul vostru și da-ți-vă ocazia să aveți o experiență a nașterii minunată și fără dureri! Pentru că se poate!”

A fost chiar așa de simplu cum povestesc. Mă bucur enorm că a împărtășit cu mine secretele unei nașteri ușoare. Cu siguranța aș fi născut și fără ea, dar nu la fel. Iți mulțumesc Cristina 🤗

Andreea, Sighetu Marmației

„Când esti însărcinată ai parte de fel si fel de provocări atat fizice cat si psihice. Desi nu am fost la prima sarcina, aceste provocări au venit la pachet cu tot entuziasmul așteptării unui nou membru in familia noastra.

As putea sa spun ca prima naștere nu a fost ceea ce ma asteptam, însă a doua nu a ascuns nicio surpriza pe care sa nu o pot manageria. Acest lucru s-a intamplat datorită cursului si materialelor pe care le-am primit. Acestea m-au ajutat enorm să văd ca lucrurile pot decurge in mare parte cum îmi propun și m-au ajutat să gandesc pozitiv și să experimentez nașterea celui de-al doilea copil într-un mod diferit.

Ma bucur enorm ca am reusit sa iau parte la cursul tau si ca ai împărtășit cu mine atâtea informații minunate care au transformat acest moment special intr-o experiența frumoasa. Multumesc Cristina!”

Viitoare mamici, vă recomand să o aveți pe Cristina alături în această călătorie. Pentru noi, a reprezentat unul dintre ingredientele cheie pentru nașterea naturală pe care ne-am dorit-o.

Larisa, București

„Colaborarea cu Cristina a fost doza mea de liniste psihica zilnica. Informatiile pe care ni le-a transmis ne-au ajutat mult, atat pe mine cat si pe sotul meu, sa ne pregatim pentru ce va urma. Faptul ca a existat o persoana care verifica cu mine starea mea, imi raspundea la nelamuriri sau dezbatea impreuna cu mine pe baza ingrijorarilor care apareau pe parcurs, m-a facut sa fiu perseverenta cu exercitiile pe care le aveam de facut si mi-a adus multa liniste, optimism si pozitivism legat de nastere.

Ne-au fost extrem de utile exercitiile de respiratie recomandate de Cristina, acesta a fost un element de mare ajutor in timpul travaliului.

Viitoare mamici, va recomand sa o aveti pe Cristina alaturi in aceasta calatorie. Pentru noi, a reprezentat unul dintre ingredientele cheie pentru nasterea naturala pe care ne-am dorit-o.”

Cristina💕, I still can’t believe sometimes that I was able to go all natural. The most beautiful thing ever! Even if it was hard!

Naomi, Seattle, USA

„Cristina💕,

I still can’t believe sometimes that I was able to go all natural. The most beautiful thing ever! Even if it was hard!

Yes, of course! I’d love to share 🙂.
A few things were very helpful and allowed me to focus on until the end.
When contractions were getting harder and more front-on, (i was having them every 2minutes ~30seconds), I would feel them coming on and prepare my mind. I would focus on only my breathing, breathing in, breathing out… breathing in, breathing out, until the peak of the contraction subsided. One thing that was very important was that I didn’t try to think about, “Oh I have so much more to go, and so many more contractions to go through”, I just took one contraction at a time.
Very helpful!
Another thing that I focused on and came to mind was about the image you shared with how a rose opens up. That was on my mind alot and helped ease me through.
And one more thing that of course gave me so much encouragement was thinking how women from the beginning of time, from Eve, were giving birth naturally, all on their own. So if all those women did it, so could I! 😌

Thank you for all your dedicated help and also for checking in with me 🙂 you are really so kind!!!”

Cu ajutorul exercitiilor de respiratie si al melodiilor relaxante de pe fundal, am reușit sa transform travaliul intr-o experiență intima, intensa si plina de emotii pozitive pentru care iti sunt super recunascatoare.

Roxana, București

„Pe toata perioada sarcinii mi-am dorit sa pot sa nasc natural. Fiind la prima experiența am reusit cumva sa nu atrag frica, insa citeam si auzeam de cele mai multe ori povesti nu tocmai plăcute ale altor mamici din care retineam cuvinte ca: durere, travaliu nesfarsit, comportament deplorabil din partea medicilor si asistentelor, etc, cuvinte ce stiam ca imi pot influenta foarte mult starea.
Auzisem cate ceva si despre HypnoBirthing, despre cum poti face nasterea sa fie o perfecta armonie intre corpul mintea si copilul tau, dar credeam ca doar un nr restrans de femei ajung sa aiba parte de o astfel de bucurie, ca nu poate fi pentru oricine 🙂

Totul s-a schimbat dupa o discutie, nu mai mult de 30 de min, purtata cu tine, Cristina, dupa care am indraznit sa imi pun intrebarea: oare nu as putea sa ma numar si eu printre acele mamici?

Cu fiecare zi, cu fiecare discutie si filmulet vizionat, exercitiu de respirație sau meditatie primite de la tine, descopeream ca sunt tot mai aproape. In timpul meditatiei Rainbow Relaxation reuseam sa ajung la o stare fantastica de relaxare, la senzatia de plutire si gaseam acea „oaza”, acea gradina racoroasa despre care mi ai povestit.
Cu ajutorul exercitiilor de respiratie si al melodiilor relaxante de pe fundal, am reușit sa transform travaliul intr-o experiență intima, intensa si plina de emotii pozitive pentru care iti sunt super recunascatoare.
Un alt lucru minunat pe care l am descoperit in acest training a fost rolul si implicarea partenerului in toata experienta nasterii. Datorita tie, eu si Silviu am fost impreuna si am facut un tot, de la debutul travaliului si pana la intalnirea cu puiul nostru.
Iti multumesc inca o data din suflet pentru tot sprijinul, îndrumarea si faptul ca am reușit sa fiu si eu o mamica ce imi pot spune povestea cu bucurie si emotie.

Sper ca tot mai multe mamici sa se poata bucura de intalnirea cu tine si de tot ceea ce poti oferi cu drag.

MULTUMESC!”

Chiar daca am nascut prin cezariana, deoarece bebelusul a foat in pozitie pelviana, toate sfaturile pe care le-am primit de la Cristina m-au ajutat sa fiu relaxata pana in ultimul moment.

Mihaela, Baia Mare

„Multumesc Cristina pt toate indrumarile, toate materialele, informatiile si sfaturile pe care le-am primit in sarcina. M-au ajutat foarte mult. Chiar daca am nascut prin cezariana, deoarece bebelusul a foat in pozitie pelviana, toate sfaturile pe care le-am primit de la Cristina m-au ajutat sa fiu relaxata pana in ultimul moment, sa am incredere in mine, in corpul meu, am invatat sa comunic cu bebelusul, sa-mi ascult toate instictele si sa nu ma las influentata de tot ce citesc pe internet.

Recomand cu mare incredere cursurile Cristinei. Multumesc Cristina pt toate vorbele frumoase si calde!”

Nașterea e cu totul altfel când te simți puternica ca ai dat viața unei ființe ce a crescut in pântecul tău si ai format cu ea o echipa mai ales la nivel mintal, echipa care a conlucrat împreuna pt o nastere naturală, fără traume, fără frica iar la toate astea ai contrbuit și iti multumesc încă o data! 🤗

Alina, Baia Mare

„Pot sa zic ca pe langa curajul si dorința mea de a-i oferi si fetiței o nastere naturală (in ciuda traumei de la prima sarcina) mi-ai transmis o energie pozitivă, o caldura ce iti da o siguranța tie ca mama si te face sa spui “eu pot” si nu oricum, ci asa cum a lăsat Domnul sa fie nașterea pt o femeie.

Nașterea e cu totul altfel când te simți puternica ca ai dat viața unei ființe ce a crescut in pântecul tău si ai format cu ea o echipa mai ales la nivel mintal, echipa care a conlucrat împreuna pt o nastere naturală, fără traume, fără frica iar la toate astea ai contrbuit și iti multumesc încă o data! 🤗”

Află acum mai multe despre CURSURILE PRENATALE >>
Vreau să mă înscriu!
Contact