Ești însărcinată?

Cu siguranță vrei să ai totul pregătit pentru momentul venirii bebelușului…

Dar pe TINE te-ai pregătit pentru naștere?
Poți avea nașterea dorită numai cu o pregătire temeinică pentru naștere.

Vreau să mă înscriu!

Cum să te pregătești pentru naștere?

Pregătirea psihică încă din timpul sarcinii pentru naștere de fapt este cea mai importantă și ceea ce va face cu adevărat diferența în experiența ta.

O să îți spun acum ceva ce probabil ai auzit deja din toate direcțiile.

La naștere e important să ai o minte calmă și relaxată care să lucreze împreună cu corpul tău nu împotriva lui și să îi permită să facă ce știe deja să facă.
Știu la ce te gândești.
Nu e o noutate asta, nu e niciun secret- dar asta e ușor de zis, greu de făcut.

E adevărat că nu e ușor să fii calmă la naștere, dar nu e nici atât de greu și cu siguranță nu imposibil.
De fapt, niște simple exerciții și tehnici specifice, câteva trucuri mentale pot face o mare diferență. Ai mai multe șanse să ai o experiență pozitivă dacă primești sprijin din partea unor educator prenatal bine pregătit și cu experiență. Cu experiența nașterii în primul rând.

Simți că nu ești tocmai pregătită emoțional pentru naștere?

Cursurile prenatale HypnoBirthing sunt pregătirea de care ai nevoie!

Vino la cel mai amplu curs de pregătire pentru naștere să afli cum poți obține asta! Un curs complet, care te pregătește atât fizic, cât mai ales psihic.

HypnobirthingⓇ este un program educațional complet, de pregătire pentru naștere al cărei eficiență este dovedită că ajută mamele să aibă experiențe pozitive și împlinitoare ale nașterii.

Toată lumea îți urează o naștere ușoară și îți spune că este esențial să nu te stresezi. Dar nimeni nu îți spune ”CUM ?”
La cursurile HypnoBirthingⓇ vei învăța (și exersa) exact asta: diverse tehnici de respirație și relaxare care să te ajute să poți depăși orice griji și frici pe care le-ai avea legate de naștere și să obții acea stare psihică pozitivă, favorabilă nașterii.

Vei afla despre trucuri prin care să îți distragi mintea și să promovezi o stare de bine în fizicul și psihicul tău.

Eu sunt Cristina, educator prenatal, și pot să te ajut pe tine și pe bebelușul tău să aveți cea mai bună experiență a nașterii, o naștere împlinitoare, pozitivă și de care să îți aduci cu drag aminte, indiferent de cursul pe care îl urmează.

De fapt, o să fiu sinceră, tu o să te ajuți singură să obții asta, iar eu doar o să te învăț să afli exact cum. Eu voi fi persoana pe care o vei ști mereu că e din ”echipa” ta, pregătită să te susțină fix atunci când te apucă panica, în care ai încredere și care să îți cultive încrederea că ești perfect capabilă să faci tot ce îți stă în putință ca să te asiguri că mintea ta e pregătită lucreze cu corpul conceput pentru a da naștere ușor și cu calm.

Povestea mea

Eu sunt… Cristina Indrecan, mamă a doi copii, Anna și Levi, amândoi născuți natural.

Anna s-a născut acum mai bine de 4 ani în Londra, orașul în care locuiam atunci, experiența nașterii ei fiind pentru mine una pozitivă și împlinitoare – chiar dacă a fost intensă, totul a decurs de la sine, fără nicio problemă și rapid, cu un travaliu mai scurt decât media în cazul unei prime nașteri.

Am născut în incinta spitalului, dar într-o cameră de nașteri mai puțin spitalicească, cu lumină difuză, culori pastel pe tavan și muzică în surdină, avându-l alături pe soțul meu, o moașă excepțională și o studentă.

Doi ani și un pic mai târziu mă pregăteam să nasc din nou și tot ce îmi doream era să nasc tot așa cum am născut în Londra, însă toată lumea mă descuraja – să fiu realistă, să îmi cobor așteptările și să nu visez la o astfel de naștere în România.
Povestea unei prietene care avuse o naștere împlinitoare în spital de stat românesc m-a inspirat în mod special și mi-am găsit încrederea și determinarea să fac tot ce ține de mine să am experiența dorită.

Am găsit un medic cu care să rezonez și în care să am încredere și asta m-a făcut să îmi păstrez pozitivismul.
Așa arăta sala de nașteri din spitalul românesc unde am născut a doua oară.

Cu toate că mediul era total diferit de cel în cazul primei nașteri, experiența nașterii a fost una neașteptat de pozitivă, cum nu credeam că era posibil. Am petrecut cea mai mare parte a travaliului acasă, în confort și intimitate, l-a spital am ajuns cu dilatație 8cm și fără durere, am născut ușor și rapid, cu soțul meu alături, medicul și o moașă.

Mintea calmă și relaxată a făcut diferența la cea de-a doua experiență.

Experiența mea a fost cu totul revelatoare și o vreme am început să citesc despre naștere, vrând să aflu mai multe, căutând să înțeleg ce am trăit eu.
Acum știu că diferența a fost atitudinea pozitivă și starea mentală de calm și încredere în corpul meu.
Spre deosebire de prima experiență, de data asta eram dornică să nasc, așteptam cu seninătate travaliul și întâmpinam fiecare undă de contracție uterină cu deschidere și bucurie, lăsându-mă purtată de val, știind că mă va aduce mai aproape de întâlnirea cu bebelușul meu.

Pot spune cu certitudine – ceea ce m-a ajutat a fost faptul că am reușit să am tot timpul o respirație calmă și controlată în timpul și între contracții, menținerea unei atitudini de încredere și faptul că am petrecut travaliul acasă, cu lumina scăzută, în mediul meu familiar, ocupându-mi mintea cu procesarea de imagini care îmi induceau o stare de relaxare mentală și fizică – ascultând muzică, vizualizând imagini plăcute care îmi dădeau o stare de bine, inundându-mi corpul cu oxitocină și alți hormoni favorabili și ținând la minimum hormonii stresului.

Cu entuziasmul și determinarea mea mi-am propus să contribui cât de mult pot în a schimba povestea felului în care se nasc bebelușii în lume. Vreau să ajut cu blândețe și dedicare cât mai mulți părinți să întâmpine cu bucurie venirea puiului de om în viața lor.

Am urmat la Londra o specializare în pregătirea pentru naștere a viitorilor părinți, obținând titlul de HypnoBirthing Chidbirth Educator, HCBE, în metoda HypnoBirthing Originală, concepută de Marie Mongan și așa am pornit în această minunată aventură.

Află acum mai multe despre CURSURILE PRENATALE >>
Vreau să mă înscriu!
Contact

Cum ar trebui să fie nașterea?

Mulți experți denumesc nașterea ca pe un act fiziologic, bazat pe instincte.

Nașterea este la fel ca alte nevoi fiziologice – nu trebuie analizate, gândite, planificate. Simți o nevoie, o urmezi. De exemplu, ți-e sete, bei apă; ți-e foame, mănânci; ai nevoie să mergi la toaletă- te duci. La fel, în momentul nașterii, femeile ar trebui doar să-și asculte și urmeze nevoile biologice, instinctele, impulsurile.

Nașterea naturală mai este denumită și intuitivă și ea decurge cel mai bine atunci când femeia are încredere în propriul corp și își ascultă instinctul natural cu care s-a născut, care este adânc integrat în ființa ei.

Nașterea nu trebuie dirijată și nici ajutată- la fel cum alte mamifere care dau naștere unor pui vii, nu au nevoie să fie nici ajutate, nici învățate ce au de făcut.
Corpul nostru știe ce are de făcut și tot ce trebuie să facem la naștere este să nu ne împotrivim.

Se crede că cu cât omul a devenit mai modern și emancipat, cu atât mai puțin instinctivă a devenit nașterea. Cu un creier mai dezvoltat (neo-cortex), oamenii moderni au început să analizeze, să gândească mai mult și să aibă meta-cogniții. Neo-cortexul este cel care asigură funcțiile executive, adică partea analitică, rațională a omului. Însă tocmai această structură mai dezvoltată a creierului a dus la și mai multă teamă și stres, provocând „zgomot” de fond, iar mamele nu au putut asculta și urmări instinctele naturale ale nașterii.La naștere ar fi util să putem ”să scoatem din priză” acea parte a creierului mai avansată cognitiv de care nu avem nevoie la naștere.

Corpul femeii este perfect conceput, înzestrat de natură în cele mai extraordinare, dar simple moduri ca să lucreze împreună cu bebelușul pentru a face nașterea ușoară, calmă, blândă.

După ce s-a asigurat că timp de nouă luni totul decurge perfect fără ca tu să îl ajuți în vreun fel, în final, corpul știe exact ce are de făcut și ca să aducă pe lume în siguranță și cu ușurință micul omuleț.

Cum să nu te stresezi la naștere?

Corpul tău e ca un super gadget de ultimă generație, dotat cu o mulțime funcții și butoane.

Doar că, cel mai probabil, nu cunoști toate butoanele, nu știi fiecare ce funcție controlează. O să înveți exact asta- pe ce butoane să apeși dar și ce funcții să dezactivezi temporar, ca să te asiguri că corpul tău e duce la bun sfârșit sarcina cu care a fost înzestrat.

Prin cursurile HypnoBirthing vei învăța exact cum să apeși butoanele potrivite și cum ”să scoți din priză” partea aceea din creier de care nu ai nevoie în momentul nașterii și cum să recunoști și să urmezi semnalele pe care corpul ți le dă.

Secretul stă în armonie. Într-o armonie biochimică, mai exact, adică în hormoni.

În momentul nașterii sunt implicați o serie de hormoni – Secreția acestora la naștere este codată genetic și dirijată de instinct, însă o mare parte de hormoni sunt secretați ca răspuns la emoții și cogniții procesate de creier.

Putem vorbi de hormoni favorabili nașterii, care asigură un bun progres al travaliului, însă există și hormoni care sunt nefavorabili, îngreunând mult travaliul și nașterea.

Hormonii nefavorabili nu ar trebui să fie implicați în procesul nașterii în mod normal, nu sunt parte din proiect și din programarea genetică.

Aceștia își fac apariția ”în scenă” atunci când mama are o stare mentală nepotrivită la naștere, cu stres, frică și gânduri negative îi pun întreg corpul într-o stare de alertă.
Printr-o astfel de atitudine mentală echilibrul hormonilor implicați în naștere este destabilizat. Sunt secretați hormonii nefavorabili nașterii hormonii stresului, cortisol și adrenalină, care inhibă secreția hormonilor favorabili nașterii- oxitocina, endorfinele și alții.

Tot ca răspuns la stres, se creează tensiune în corp, care mai departe va îngreuna întreg procesul nașterii și astfel poate rezulta în durere și disconfort, chiar dacă altfel totul ar fi decurs ușor și fără probleme. Practic mintea opune rezistență actului fiziologic al nașterii, Practic, mintea lucrează împotriva corpului.

Învățând însă să îți păstrezi calmul vei putea avea starea mentală potrivită și mintea va lucra împreună cu corpul tău pentru o naștere ușoară.

Ce poți face?

Ai aflat că gândurile și stările mentale îți afectează echilibrul hormonal în travaliu, dar partea bună este că poți controla acest lucru.

„Când schimbi modul în care privești nașterea, modul în care naști se schimbă.”

M. MONGAN, creatoarea programului HypnoBirthing

Putem alege ce stare mentală avem și ce gânduri și emoții întreținem și alimentăm.
Prin tehnici de substituție mentală putem alege să înlocuim fricile, gândurile negative cu altele pozitive, care să ajute ca mintea să lucreze cu corpul nostru, nu împotriva lui.

Putem învăța să ne relaxăm mintea și corpul prin metode și tehnici simple, care sunt dovedite că funcționează.

Ce vei învăța la cursurile HypnoBirthing?

Respirația corectă în travaliu e cheia pentru o stare de calm. a minții și a corpului, și, deci, o naștere ușoară. E aproape imposibil să fii stresat dacă respiri corect și cu calm.

Vei învăța 3 tehnici diferite de respirație pe care să le folosești în diferite stadii ale travaliului și le vei exersa din timp, primind suport și ghidare să te asiguri că le folosești corect și eficient.

Vei învăța și cum să eviți să respiri.

Ghidare și suport media pentru a deprinde tehnici de vizualizare și procesare de imagini mentale favorabile stării de calm și relaxare, procesare de afirmații pozitive și povești de naștere pozitive care să te inspire să crezi că poți avea și tu o naștere pozitivă.

Vei învăța tehnici de relaxare a minții și a corpului și relaxare ghidată (suport audio) și auto ghidată.

Dovedite că favorizează secreția hormonilor favorabili nașterii – oxitocina.

În plus, vei învăța despre:

-Conectarea cu bebelușul și cu corpul tău

-Conectarea cu partenerul și rolul deosebit de important al acestuia ca suport pentru mamă

-Eliberarea gândurilor limitative, fricilor și stresului legat de naștere și cum să îți păstrezi o atitudine pozitivă la naștere

-Nașterea explicată simplu. Cum se derulează travaliul și nașterea atunci când natura își urmează cursul 

-Când are natura întradevăr nevoie de ajutor? Circumstanțe speciale la naștere

-Când este realmente termenul sarcinii depășit?  

-Inducția artificială a travaliului și metode naturale de inducere

-Selectarea și ajustarea mediului spitalicesc

-Comunicarea asertivă cu personalul spitalului 

-Întocmirea planului de naștere

-Cum să îți crești șansele de a avea o experiență pozitivă a nașterii în România? 

-Tehnici specifice de masaj – perineal, masaj prin atingeri delicate, exercitii pentru muschii pelvieni

-Corp sănătos- importanța nutriției adecvate în sarcină și recomandări fizioterapeutice pentru posturi sănătoase

-Semne ale debutului travaliului

Stadiile travaliului și ce să faci în fiecare fază 

-Poziții favorabile în travaliu și naștere

-Momentul nașterii. Ora magică. Alăptarea 

-Apropiere, atașament și conectare cu bebelușul 

-Nevoile emoționale ale bebelușului, ale mamei, ale tatălui, ale cuplului și ale noii familii

Despre Hypnobirthing

Hypnobirthing Ⓡ este un program educațional complet, de pregătire pentru naștere al cărei eficiență este dovedită că ajută mamele să aibă experiențe pozitive și împlinitoare ale nașterii.

HypnoBirthing este dovedit științific că funcționează!

Studii de cercetare au fost realizate și s-a constatat că femeile care folosesc thenici de relaxare mentală și HypnoBirthing, față de femeile care nu folosesc această metodă au:

  • Un travaliu mai scurt
  • O rată redusă a folosirii medicației în travaliu
  • O rată redusă a intervențiilor medicale
  • Incidență scăzută a depresiei post-natale

Programul de pregătire pentru naștere HypnoBirthing Original a fost lansat acum 30 de ani de Marie Mongan.
De atunci a fost tradus în peste 40 de limbi și a fost folosit de sute de mii de mame din întreaga lume.
Mamele care au ales pregătirea pentru naștere prin aceste cursuri au declarat că sunt mulțumite și împlinite cu experiența nașterii, indiferent de felul în care aceasta a decurs.

Hypnobirthing a fost folosit de către numeroase personalități media și alte femei cunoscute…

Persoana cu cea mai mare notorietate este probabil Ducesa de Cambridge a Marii Britanii sau mai cunoscută de majoritatea drept Kate Middleton.

Institutul HypnoBirthing Internațional a confirmat că Ducesa a folosit tehnicile specifice HypnoBirthing în toate cele trei nașteri ale sale.

Alte personalități care au folosit HpynoBirthing: Jessica Alba, Pink, Meryl Streep, Angelina Jolie, Gisele Bundchen.

Ce spun alții?

Câteva persoane la a căror experiență a nașterii am contribuit…

Cristina a fost cea care a avut grijă de mintea mea și căreia îi voi fi etern recunoscătoare. A făcut-o atât de blând și rațional, încât să nu mă umfle râsul și să pot lua ce mi se potrivește și ce îmi folosește.

Miruna Ioani (autoarea blogului Și Blondele Gândesc)

Miruna este o super mamă, super bloggerita din România pe www.siblondelegandesc.ro, unde scrie fain de tot despre tot ce o inspiră, în calitate de mamă, o blondă frumoasă și deșteaptă foc, stomatolog și familistă convinsă.

Este inițiatoare unei petiții de strângere de semnături care s-a soldat cu un proiect de lege pentru protecția mamelor care alăptează în România și combaterea discriminării pe această temă, implicându-se și în promovarea alăptării prin evenimente de talie națională cu invitați de seamă precum dr. Jack Newman, pediatru canadian, cel mai cunoscut expert și susținător al alăptării din lume.

Miruna a născut recent al doilea copil, o naștere naturală după cezariană, având o experiență despre care a spus că i-a „vindecat sufletul”.

A fost chiar așa de simplu cum povestesc. Mă bucur enorm că a împărtășit cu mine secretele unei nașteri ușoare. Cu siguranța aș fi născut și fără ea, dar nu la fel. Iți mulțumesc Cristina 🤗

Tereza, Timișoara

Mămicilor in devenire, aveți încredere în corpul vostru și da-ți-vă ocazia să aveți o experiență a nașterii minunată și fără dureri! Pentru că se poate!

Amelia, Baia Mare

Mă bucur enorm că am reușit să iau parte la cursul tău și că ai împărtășit cu mine atâtea informații minunate care au transformat acest moment special într-o experiență frumoasă. Mulțumesc Cristina!

Andreea, Sighetu Marmației
Citește mai multe testimoniale >>
Vreau să mă înscriu!

Simți că ai nevoie de ajutor ca să îți poți menține o minte calmă și relaxată la naștere?

Te pot ajuta cu asta 😉

Inscrie-te acum la un curs online de pregătire pentru naștere!
Trăim în era în care distanța nu mai e un impediment în a obține lucruri care nu se află fizic aproape de noi.
Acum ești la doar un click distanță de la a primi exact sprijinul de care ai nevoie la naștere.

Vreau să mă înscriu!

Vei primi toate materialele de care ai nevoie în format electronic și suport ca să le folosești cu maxim de eficiență:

  • materiale cu informații și tehnici specifice HypnoBirthing în format PDF materiale video cu informații și tehnici explicate și demonstrate
  • materiale audio în format mp3, de exemplu un exercițiu de relaxare cu vizualizarea unei plimbări într-o grădină edenică imaginară, pe care să îl poți asculta oricând, acasă sau la spital- fără a avea nevoie de conexiune la internet ședințe de consiliere 1-1 prin intermediul aplicațiilor de videoconferințe.
  • un plan de naștere cu toate opțiunile pe care le dorești și pe care să le discuți cu personalul medical
  • un grafic vizual pentru tine și partenerul tău cu toate informațiile utile de reținut și avut la îndemână în momentul travaliului.
  • un ghid practic ușor de parcurs ce cuprinde o sintetiză a bună parte din informațiile cuprinse în cursul HypnoBirthing – își va fi mai ușor să revezi o tehnică sau o informație anume pe care dorești să o aprofundezi.

Este acest curs pentru mine?

HypnoBirthing este pentru oricine crede că totul pornește de la minte și de la atitudinea pe care o avem în fața oricărei experiențe de viață.

Există persoane care reușesc să își păstreze mintea și corpul sănătos pentru că au o atitudine pozitivă și mențin o reziliență emoțională în fața oricăror evenimente ale vieții, mai mult sau mai puțin plăcute.

Unora le vine natural acest lucru, dar pe toți ne-ar ajuta oricând să aflăm modalități prin care să ne îmbunătățim reziliența emoțională.

HypnoBirthing se adresează așadar:

  • Oricărei persoane care se pregătește să devină părinte și să treacă prin nașterea naturală;
  • Atât mamelor cât și taților;
  • Indiferent dacă este mama este la prima naștere sau a trecut deja prin experiența nașterii;
  • Oricărei persoane care vede nașterea ca pe un lucru normal, pe care corpul femeii, în absența unor circumstanțe speciale, este conceput să îl ducă la bun sfârșit;
  • În mod special celor care au îngrijorări și sentimente de frică, teamă cu privire la naștere.
Află acum mai multe despre CURSURILE PRENATALE >>
Vreau să mă înscriu!
Contact